תרופות אנטי דלקתיות NSAID

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/11/2014 | 09:58 | מאת: דריה

מדוע למעשה מומלץ לקחת את התרופות הנ"ל בתחילת מחלת דלקת חוליות מקשחת ? האם יש להן יכולת מרפא או עצירת התהליך במחלה זאת? או שהן ניתנות אך ורק לשם הפחתת עוצמת הכאבים ? מה טיבן בהקשר למחלה זו? הרי למעשה יש להן תופעות לוואי חמורות.

24/11/2014 | 14:45 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

תרופות אלה נוגדות דלקת ומאיטות איחוי חוליות בחולי מחלת בכטרב. הטיפול צריך להיות יום-יומי כדי להגיע לתוצאות טובות. על פי הניתונים הקיימים - רק מיעוט של מיעוט של המטופלים עם מחלת בכטרב מפתחים תופעות לוואי אפילו בטיפול ממושך ב NSAIDS.

מנהלי פורום ראומטולוגיה