דלקת חוליות מקשחת

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/11/2014 | 18:59 | מאת: שרית

שלום, רציתי לדעת אם במחלת דלקת חוליות מקשחת, המדדים הדלקתיים בדם גבוהים כבר בתחילת המחלה (בראשיתה) או שבתחילה הם בגדר הנורמה ? כלומר שאלתי היא אם המדדים הדלקתיים בדם תקינים, האם הדבר יכול לשלול במידה מסוימת את המחלה, או שגם בראשיתה (ולא בהמשכה) הם גבוהים. תודה .

11/11/2014 | 22:26 | מאת: שרית

האם יכול להיות מצב שבו יש את המחלה הזאת - AS , ובעת הפוגה (אם יש בכלל כאלו מצבים במחלה זאת), מדדי הדלקת יורדים ולא מצביעים על תהליך דלקתי בגוף ? תודה .

12/11/2014 | 09:55 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ב 40% מחולי דלקת שדרה מקשחת מדדי דלקת תקינים לחלוטין. גם יכול להיות הפוך - מחלה נראית לא פעילה ומדדי דלקת לא יורדים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה