היפרגמגלובולינמיה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/10/2014 | 16:37 | מאת: אלמונית

אני בת 21, בריאה, אך סובלת כבר שנים מנפיחות באצבעות הידיים כתוצאה מחשיפה לקור חזק בחורף (היו כמה שנות הפסקה שבהן לא הופיעה נפיחות כנראה בגלל החורף החלש). לפני חצי שנה חזרתי לראומטולוג לאחר שהבעיה חזרה כדי לקבל אבחנה. נשללה על ידו תסמונת רנו ע"י בדיקת דופלר והוא אמר כי אין צורך למעקב ראומטולוגי, אך ייעץ ללכת להמטולוג בעקבות IGG גבוה. לפני שלושה חודשים התחילו אצלי כאבי ראש חזקים מלווים בחולשה, עייפות, חוזר ריכוז, כאבים במפרקים. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקות דם שם יצאו כמה מדדים חריגים: IGG 1868 (נורמה עד 1600),DNA (ds) Ab גבולי 6,ANTINUCLEAR Ab_(ANA) גבולי, שקיעת דם 42 (נורמה עד 35), ANA TITER 1:160 חיובי, פרוטאין טוטאל 8.8 (נורמה עד 8.3). שאר המדדים תקינים. סיטי ראש תקין. נשלחתי להמטולוג, ששלח אותי לבדיקת אימונוספיקסציה אשר יצאה תקינה(אין חלבונים מונוקלונליים) אך גלובולין גאמא 23.5 (נורמה עד 18.8) ואלובומין (BY EP) 53 (נורמה מ-55.8). ההמטולוג קבע כי אין בעיה המטולוגית אך יש "היפרגמגלובולינמיה על בסיס רחב". מה זה אומר? מה בדר"כ מומלץ למטופלים במצב כזה? תודה מראש.

28/10/2014 | 16:40 | מאת: אלמונית

שכחתי לציין כי עברו שלושה חודשים מאז תחילת כאבי הראש והיום יש הרבה פחות כאבי ראש וגם תחושת החולשה והעייפות קצת השתפרו, כעת יש בעיקר כאבים חדים במפרקים ..

יש לשלול מצב שנקרא שוגרן- הייתי בודק RF SSA SSB ובדיקת שירמר ליובש בעיניים- אם אחד מאלה חיובי - לחזור לראומטולוג

יש לשלול מחלת שוגרן . הייתי משלים RF SSA SSB ובדיקת עיניים ליובש - שירמר אם אחד מאלו חיובי לחזור לראומטולוג

03/11/2014 | 11:16 | מאת: אלמונית

עשיתי את הבדיקות שרשמת מלבד שירמר ואלו התוצאות: rheumatoid factor<10 ssa (ro) single<0.2 ssb (la) single<0.2

מנהלי פורום ראומטולוגיה