דלקת חוליות מקשחת ?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/10/2014 | 13:13 | מאת: מירי

שלום , בני בן 20 ולאחרונה עלה חשד כי הוא סובל מפסוריאזיס, ואף נבדקת האפשרות של דלקת חוליות מקשחת . הוא עבר בדיקת HLA B27, והתוצאה עדיין לא הגיעה . במיפוי שעבר נקבע כי אין קליטת חומר בעמוד השדרה, אך בברכיים ובכף הרגל יש קליטה קלה.(הוא גם מתאמן במכון כושר). בנוסף חלק מערכי הדלקת בדמו הם מעל הנורמה . קראתי כי לצורך אבחון מחלה זאת (AS) בראשיתה, יש לערוך בדיקת הדמיית MRI במפרקי העצה והכסל, בעמוד השדרה ובצולב . מה המשמעות של בדיקת MRI זאת ? תודה מראש .

בדיקת MRI אינה מחוייבת לאבחון המחלה אך בהחלט עוזרת ויכולה להראות באופן מאוד רגיש דלקת במפרק האגן אשר עלולה לא להיות מודגמת באמצעים אחרים . כל זאת ללא צורך בקרינה מייננת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה