שתי שאלות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/10/2014 | 20:24 | מאת: שרית

שלום, יש לי שתי שאלות : א.מהי בדיקת HLA-B27 , מה היא שוללת, מה היא מאשרת ואם לכל אחד יש גן כזה ? ב. בני בן 20מנמצא כרגע בבירור לגבי פסוריאזיס, מחלה ריאומטית ואף דלקת חוליות מקשחת . האם מותר לו להתחסן כנגד שפעת עונתית ? תודה .

בדיקת HLA B27 היא בדיקה של חלבון שמהווה סמן גנטי למספר דלקות מפרקים. בדיקה זו תומכת באבחנה אך תשובה חיובית אינה מאבחנת ושלילת אינה שוללת את האבחנה. באוכלוסייה הכללית של אנשים בריאים לבנים בארהב יש כ 8% נשאים של HLA B27 . 2 מותר לו להתחסן לשפעת

מנהלי פורום ראומטולוגיה