רמת CPK- האם ניתן להורידה באמצעות שתיי מרובה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/10/2014 | 21:48 | מאת: יוגב

שלום הרקע שלי: אני בן 66. ב-2010 -גידול במעי הגס וגרורה בכבד - שהוסרו ב-2 ניתוחים. המחלה לוותה בהתפרצות של דרמטומיוזיטיס. הוסבר לי שבשל קיום MI2 חיובי המחלה הנלווית קיימת בי והתפרצה בעקבות הגידול וכי כיום אין בהכרח זיקה בינה ובין התחדשות הגידול. טופלתי בפרדניזון ומתוטרקסאט. המינונים הלכו וירדו(הופסק ב- 3.2014) ורמת ה- CPK חזרה לנורמה. המופע העורי לא נעלם לגמרי והשרירים תקינים. אני במעקב אונקולוגי (CT שנתי ובדיקות דם). היום קבלתי תוצאת בדיקת דם CPK של 393 ( ב-8.2014 היה 193) . שאלותי: 1. האם המגמה העולה והחריגה מהתחום מחייבים חזרה לתרופות כגון מתוטרקסאט? 2. האם ניתן "לטפל" בעצם שיעור העלייה של ה-CPK (ללא התייחסות לסיבתו) ע"י שתיה מרובה (בבית החולים בוצעה שטיפה באינפוזיה)? 3. האם הבדיקה מדליקה נורית אזהרה דחופה לפנייה לאונקולוג (יש לי תור בינואר)? בתודה ושנה טובה - יוגב

שלום יוגב הייתי חוזר על הבדיקה שוב לאחר מנוחה לוודא שאינה מקרית - קיימות סיבות רבות לעליית CPK כמו חיסון שפעת עונתית או כל מכה טרביאלית . אם הערך חוזר מוגבר שוב הייתי מתייחס כהישנות של המחלה ומציע טיפול כמו גם הקדמת הפגישה עם האונקולוג. שתייה לא תפחית בעצמה את ערך הCPK אם קשור למחלה ככל הנראה מאחל בריאות שלמה

מנהלי פורום ראומטולוגיה