בדיקות דם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

12/10/2014 | 09:29 | מאת: סימיגו

שלום! בעקבות כאבי פרקים ברגלים ללא פריחה, חום, מחלת רקע וגנטיקה התקבלו בחולה בן 44 התוצאות הבאות (כל השאר תקין כולל תפקודי כבד ותפקודי כליות): ANTI DS DNA POSITIVE 11.00 IU/ML ANA MULTIPLEX - Positive כאבי הפרקים חלפו לאחר כמה ימים. מה הסיכוי ללופוס? אילו בדיקות יש לבצע?

הסיכוי קטן הייתי חוזר על הבדיקות לאחר חודש עם הרחבה לבדיקות SMITH RNP COOMBS שתן כללית C3 C4 ושוב הבדיקות שכבר נלקחו ANA DSDNA מעקב ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה