סקלרודרמה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/09/2014 | 20:46 | מאת: יעל

שאלתי מ-5.9 בנושא סקלרודרמה נותרה ללא מענה. כנראה התפספסה. אשמח לתשובה. תודה

שלום יעל התשובה הקצרה היא שאי אפשר לדעת חד משמעית בשלב זה אם המצב יתפתח לסקרודרמה או לא . לעיתים מדובר בנוגדנים שהם "רעש אימונולוגי" מהזיהום והם חולפים ולעיתים כך מתחילה מחלה. בשלב זה הייתי משלים קפילרוסקופיה של כלי דם קטנים , אקו לב להערכת ל"ד ריאתי ותפקודי נשימה ל DLCO . אם כל אלה תקינים ואין לך תופעה של הכחלת האצבעות (רינו) זה אומר שכעת אין מחלה וצריך מעקב בלבד לפי הסימפטומטים תרגישי טוב

מנהלי פורום ראומטולוגיה