לופוס?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/09/2014 | 16:49 | מאת: רוית

בעקבות כאבים עזים בפרקי ואצבעות כף היד, כפות הרגליים והברכיים ונפיחויות עשיתי בדיקות ואני מעלה רק את הבדיקות שיצאו מחוץ לטווח או שאני לא מבינה אותן מה זה אומר? RHEUMATOID FACTR <10:10 HYPO%12.7 RBC 4.17 MCHC 30.5 MCV 100 SS(LA)SINGLE <0.2 RIBOSOMAL P AB < 0.2 DNA(DS) AB - POSITIV BY BIOPLEX SMRNP 5 ANTICENTROMERE AB 0.2 ANA PATTERN - SPECKLED ANA TITER- POS 1:80 DNA AB CONF CRITHIDI - NEGATIV ANTINUCLEAR AB_(ANA) - SEE ANA TITER DNA (DS) AB- SEE CRITHIDIA RNP 68 < 0.2 SMRNP 5 INDEX SSA-52 <0.2 JO-1 <0.2 SCL-70< 0.2 ANTICENTROMERE AB <0.2 C-REACTIVE PROTEIN 1.13 RHEUMATOID FACTOR <10.80

22/09/2014 | 12:11 | מאת: רוית

עוד קצת הבהרות אני בת 43 ובד"כ הייתי בריאה למעט דלקתות דרכי שתן מגיל 5-6. הכאבים התחילו לפני בערך 4 שניםואז אוחבנתי לדלקת פרקים, לפני כשנה וחצי היתה החמרה רצינית, לא יכלתי לבצע פעולות פשוטות כמו להתלבש לבד ועם טיפול פלקווניל בלבד מאחר שסרבתי לקחת סטרואידים, מאחר שהסרבתי להאמין שאני חולה. אבל, כל הזמן הידיים והרגליים מתנפחים לי, ללא קשר לכלום מספר פעמים ביום, קצות אצבעות הידיים כאובות ,וכשיש נפיחות היד כאילו מבריקה ושקופה, הרבה פעמים יש לי הרגשת נימול הן בידיים והן ברגליים, ופעם אחת אפילו לא יכלתי ללכת. הכאבים חזקים בייחוד בלילה הם מגיעים לכתפיים, מרפקים, קרסוליים וכל הזמן העניים כואבות כמו דלקת ורופאת המשפחה אוצרת שאין לי דלקת וזה כבר שנה וחצי. בשלושת החודשים האחרונים לפחות 3-4 פעמים בשבוע אני קמה בבוקר עם עניים נפוחות וכן השפה העליונה נפוחה וכאילו אין בה תחושה עד שהנפיחות יורדת, לעיתים זה יורד תוך מספר שעות והיו פעמים שהנפיחות לא ירדה יותר מיום, לפעמים מתנפח בצורה שאין מצב לצאת מהבית, מאוד קשה לי ללכת ולאחר 20 דקות הליכה בערך הרגליים מתנפחות והאגן מאוד כואב, יש לציין שאכבר שנים אני עושה הליכות, דבר שעכשיו בלתי אפשרי, אני לא יכולה לנעול נעליים סגורות כי כשמתנפח הנעל ממש פוצעת אותי. יש תופעה מוזרה חדשה בשלושת השבעות האחרונים הורידים מאוד מתנפחים לי גם ברגליים וגם בידיים, הרגשה של שורף וכבר פעמיים היו לי שתפי דם כאילו קיבלתי מכה וזה סימטרי ברוב הפעמים. הקושי הרב הו א בעבודה חוץ מעייפות התופעות לא כל כך מפריעות לי, אבל בבית זה סיפור אחר, קשה לי לעשות דברים פשוטים כמו: סנדווצים לילדי לביה"ס, לסרק את בנותי, לעשות להן קוקו או צמה, לשטוף כלים, להבריק חלונות, לסחוט סמרטוט רצפה, לפתוח פקק של בקבוק או אריזה בקיצור כל דבר ממש קשה לי כאילו אני ילדה קטנה. הייתי אדם מאוד אנרגטי עם כוחות ופתאום אני לא בשליטה ועייפה תמיד מה עושים במצב כזה, כל נפיחות קצת יותר גדולה אני מתחילה להלחץ הנה זה בא שוב כמו פעם שעברה, שאז ביתי היתה בת 8 היתה צריכה לעזור לי להתלבש ולעשות עוד דברים אישיים. בקיץ האחרון גם נתקפתי במשך שלושה שבועות בכאבי בטן עזים שלא חלפו וכרגע אני ממתינה לבדיקת קולונוסקופיה אנא עצתך או הבהרה לגבי המצב בברכת שנה טובה, רוית אנא עצתך

22/09/2014 | 14:18 | מאת: רוית

כמו כן, שכחתי להוסיף כי בשלושה החודשים האחרונים כמעט בכל יום אני עם חום של 37.6, 37.4, 37.8 וכמות השער שלי ירדה בחצי, לא שמתי לב לנשירה עד שפתאום קלטתי שיש לי חצי מהכמות שיער בראש

שאלה ארוכה מידי לאתר

מנהלי פורום ראומטולוגיה