סקלרודרמה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/09/2014 | 23:24 | מאת: יעל

שלום, בת 33, כחלק מברור מחלה ממושכת (ההנחה שמדובר במחלה וירלית) נמצא ANA חיובי ו-SCL70-6.3. חזרנו על הבדיקות 3 פעמים במרווחים של מספר שבועות ולא היה שינוי. לדברי הראומטולוג לא ניתן לאבחן סקלרודרמה היות ואין כלל סימפטומים גופניים מתאימים. כעת שיא המחלה (הויראלית?) מאחורי אך נותרתי עם חום נמוך וחולשה/כאבי שרירים. מה משמעות תוצאות בדיקות הדם ? האם מדובר על מחלה שטרם התרפרצה אך תתפרץ בקרוב? האם יש טיפול כלשהו שניתן לקחת כעת כדי שימנע או יקטין את הסיכון להתפרצות? תודה מראש.

06/09/2014 | 10:45 | מאת: יעל

שכחתי לציין שיש לי גם C3 נמוך - 83 CRP, ספירת דם וכימיה - תקין.

מנהלי פורום ראומטולוגיה