חשיפה לחולה שחפת וטיפול רמיקייד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

31/08/2014 | 03:30 | מאת: אורן

שלום, לפני כמה חודשים נשחפתי לחולה שחפת למשך כמה שעות בחדר גדול מאוד (סלון+מטבח) לא היה מגע או קרבה רבה אל החולה. אני חולה קרוהן ולכן מקבל רימיקייד אחת לחודשיים, לפני הטיפול עשיתי בדיקת מנטו וחזה אם תשובות שליליות. לאחר שהתרפצה המחלה אצל החולה, נאמר לי לעשות בדיקות מנטו וצילום חזה שהיו נקיות לגמריי, והרופא מתעקש לקחת טיפול מונע של ארבע חודשים. הטיפול מונע הוא הכרחי? כל הבדיקות יצאו תקינות.

אם מנטו שלילי עדיין ואין תסמינים וצילום חזה תקין לא רואה צורך בטיפול מונע

מנהלי פורום ראומטולוגיה