נפיחות וכאבים באצבעות הגוף

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/08/2014 | 18:26 | מאת: אסף

שלום, בן 22, סובל זה תקופה ארוכה (~3 שנים) מכאבים באצבעות הגוף. הכאבים מתרחשים בערך אחד ל 3 חודשים כל פעם באצבע אחרת ביד או ברגל. האצבע מתנפחת, חמה וכואבת נורא. לאחר כ 3 ימים לערך המצב חוזר משתפר והתופעה נעלמת. כשזה קורה אני הולך לראומטולוגית שמתעדת את המקרה ושולחת אותי לבדיקות מעבדה למחורת בבוקר לסימן דלקתי CRP, ESR שיוצאות תקינות. אציין שאני סובל מצליאק שהתגלה לפני כחצי שנה ומאז אני בדיטאת נטולן גלוטן, ומאוסטואופניה בינונית. בחודשיים האחרונים התופעה מתרחשת כמעט כל שבועיים-שלוש מה שהופך את זה לבלתי נסבל לחלוטין. אני מחפש באינטרנט על תופעה כזאת אבל לא מצליח למצוא דבר, האם דבר כזה מוכר? קצה חוט? תודה מראש אסף

הארוע נשמע כ dactylitis תופעה של דלקת לאורך גידים אשר יוצרת נפיחות באצבע שלמה ולא במפרק יחיד . דקטיליטיס בדרכ מתואר כחלק מדלקת מפרקים ( פסוריאטית) אולם ניתקלתי כבר במקרים אפיזודיים כפי שאתה מתאר ללא דלקת מפרקים קבוע (אופי פלינדרומי) . אין התייחסות רחבה לתופעה זו בספרות. ניתן לטפל רק כאשר קורה עי נוגדי דלקת או אם התכיפות גבוה לטפל באופן רציף מונע ע"י תרופות כמו סלזופירין

מנהלי פורום ראומטולוגיה