משמעות תוצאות בדיקת הדם

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/08/2014 | 10:24 | מאת: יעל

שלום, אני סובלת מכאבי ברכיים כשנה ולאחרונה גם התחלתי לסבול מכאבים בקרסולים ( בת 47) וכן ממתן שתן בדחיפות רבה מאד. הלכתי לרופא מומחה לברכים ששלח אותי לעשות בדיקות דם כולל בדיקת ANA ( כל הפרמטרים) והתוצאות החריגות שקיבלתי הם ש ANA PULTIPLEX הוא חיובי ושה ANTI CHROMATION הוא 4.7 וחיובי אפשר לקבל הסבר בבקשה מה המשמעות של זה? תודה מראש יעל

בדיקת ANA קשורה למחלות אוטואימוניות (דלקות מפרקים) . הבדיקה אינה רגישה ואינה ספציפית אולם בהקשר הנכון יכולה ללמד. החלק החשוב בעניין הוא התרשמות פיזית מדלקת מפרקים. מציע להיבדק עי ראומטולוג

24/08/2014 | 16:49 | מאת: יעל

מנהלי פורום ראומטולוגיה