בדיקות דם ומצב בריאותי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/08/2014 | 08:41 | מאת: guy

שלום אני בן 39 ובמהלך ה 15 שנים האחרונות אנימבלה את זמני בטיולים בעיקר בארצות טרופיות שטופות שמש ומרבה בהליכה בדיקות דם ANA 1.1 red bloood cells 4.36 hemoglobin 13.4 hematocrit 40.2 MPV לא ניתן לדיווח. B12 171 טסיות 82 שלפני שלוש שנים זה היה 176. אני סובל ממחסור ב 12 במשך ה 15 שנה האחרונה ומכדוריות דם והמוגלובין נמוך אך עד לפני שנתיים תמיד טסיות הדם היו מעל 150 !! יש לי כאביים בברך שמואול שהתחילו לפני כ 8 שנים לפני 7 שניים התחילו כאביים במיפשעה השמאלית ולפני שנתיים כאבים בברך ימין. מיתקשה בעלייה בשיפוע ובמדרגות. אורטופדיים בבדיקות שערכו כולל בדיקות רנגטן ויו אס איבריים לא מצאו שום דבר לא תקין חוץ מעצב אחד פגוע שהיתגלה בבדיקת אי אם גי וטופל. עלי לציין שבמהלך טיולי אני מרבה בהליכה ושלפני 20 שנה נחבלתי בכף רגלי השמאלית שכואבת עד היום. בחשיפה ממשוכת לשמש אני נהיה אדום במצח באף ובלחיים ולעיתים אני מרגיש בעירה בלחיים. עלי לציין שיש לי עור בהיר ובמיסגרת טיולי אני מרבה להלך בחוץ בשמש חזקה באזורים טרופיים . למרות שאני מנסה להיזהר. יש לי פצעים אדומיים בגב בכתפיים בזרועות העליונות וקצת בבטן. רופא עור אמר לי שזה נובע מליכלוך במקומות שבהם אני ישן. אני מיתקרח ויש לי קשקשים (אך כך גם לאבא שלי). למרות שאני לא עובד ורק מטייל ואמור לנהל חיים כימעט חסרי דאגות. אני מודאג חושש מכך שאני יאבד משהו כגון ארנק או דרכון. מעבר לכך אני מרגיש עיף חסר אנרגייה לפעמיים בדיכאון ולפעמיים אני חושב שאני לא זוכר או מבולבל. לא ידוע לי על קרוב מישפחה שסובל מכל התסמינים שצינתי אני הודה לתשובה הסבר ודעה על מצבי ובמיחד על הסבר ומידע על הבדיקה והתוצאה של ANA 1.1 בתודה גיא

חסר B12 יכול לגרום לירידת טסיות הדם אולם בהתחשב ב ANA חיובי יש להשלים ברור ראומטולוגי. התפרחת ממנה אתה סובל עלולה להיות קשורה . יש לשלול מחלת LUPUS מציע להיבדק עי ראומטולוג

מנהלי פורום ראומטולוגיה