פביוריק 80 מ"ג

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/08/2014 | 06:50 | מאת: יניב

6:08 שלום רב, רציתי לקבל מידע על התרופה החדשה ל uric asid : פביוריק, אני סובל מגאוט ונוטל אלוריל 300 מ"ג כדור אחד ביום, מכיוון שהחומצה אורית גבוהה כל הזמן למרות נטילת הכדור במינון 300 מ"ג וגורמת להתקפי גאוט חזקים הוצע לי ע"י הראומוטולוג להחליף את האלוריל בפביוריק במינון 80 מ"ג, נודע לי שהתרופה חדשה (כשנתיים) יקרה וגם צריך אישור מיוחד מהקופה כדי לקבלה, אשמח לקבל מידע על תרופה זו מכיוון שאין מידע עליה באינטרנט וגם לא בבתי המרקחת הפרטיים ורשת הפארמים, שכן תרופה זו לא נמכרת שם.

תרופה זו דומה מאוד לאלוריל (נגזרת שלה ) אך יותר יעילה עם פחות תופעות לוואי . כיום היא בסל הבריאות ל GOUT ולאחר אישור הקופה צריכה לעלות בבית מרקחת של הקופה כ 30 שח לחודש

21/04/2017 | 21:50 | מאת: פנינה

שלום אני נוטלת חצי כדור כבר חודש ימים ביחד עם קולחיצין. משך השימוש בקולכחיצין על פי המלצת הרופא לחודש ימים יחד עם פביוריק. בימים האחרונים העיניים שלי נפוחות בבוקר. לפני פביוריק השתמשתי באלוריל שגרם לי לפצעים בפה ושקדים נפוחים. היה לי התקף גאוט לפני שנה מאז מטטפלת כפי שרשמתי. מה דעתך על פביוריק ועל תופעת הלוואי. רוצה להוסיף שהשתמשתי לפני מספר ימים בפעם הראשונה בכדור שינה זודורם. סהכ השתמשתי בכדור הזה יומיים ביחד עם פביוריק וקולחיצין. תודה

מנהלי פורום ראומטולוגיה