בירור קרשיות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/08/2014 | 22:56 | מאת: א.ש

אני בן 58 , לפני שנה הושתל בי קוצב עקב פגיעה במע' ההולכה שלי. אחרי הניתוח התגלה אצלי DVT ביד שמאל הסמוכה לאיזור הניתוח התחלתי בטיפול בקומדין עד לבירור ענין הקרישיות . בבדיקת דם שנשלחתי ע"י המטולוג היו 2 בדיקות ANA חיובי ו-ANTI DNA= 20 הנני הטרוזיגוט שאר בדיקות קרישיות תקינות. נשלחתי לבירור לרופא כלי דם אשר מצא כי הקריש ביד התמוגג . נשלחתי גם לראומטולוג ששלח אותי שוב לבדיקות חוזרות שהתוצאות הן: ANA בשיטת IFA שלילי ANTI DNA - 31 RF<10 C3 Complement 150 mg/ C4 Complement 48 mg/ ועוד בדיקות קרישיות שיצאו תקינות. מבחינה קלינית יש לי כאבים בשרירים ובעצמות החזה מדי פעם במיוחד בתנועה חדה ובנוסף עייפות יתר - אינני פעיל לאחרונה בספורט. 35 BMI אבקש אבחנך לאור המצב הרםואי הכללי שתיארתי ותוצאות בדיקות דם. אבקש אבחנתך לאור תוצאות בדיקות הדם והמצב הרפואי שתיארתי. תודה

מבחינה ראומטולוגית אין כאן הסבר לטרומבוזה בנתונים שהבאת הבדיקות החשובות בהקשר זה שלא פרטת כוללות ACA b2gp1 KCT RVVT שאני מניח שערכו לך ולא רשמת . כדי לענות באופן מלא יש לוודא שאלה שליליות ושברור קרישיות מלא שלילי רשמת הטרוזיגוט ולא רשמת למה ... באופן כללי אם יש גורם מחמיר כמו ניתוח שלאחריו מופיע טרומבוזה וכל הברור שלילי ניתן להפסיק לאחר חצי שנה את הטיפול אולם אין לי כאמור את כל הנתונים לגביך מציע להתייעץ גם בפורום המטולוגי/קרישה

23/08/2014 | 23:59 | מאת: א.ש

ראשית תודה לתשובתך, לגבי הנתונים שחסר לך. יש לי הנתונים הבאים RVVT-LAC היה בתחילה 1.47 ולאחר מיהול בפלסמה נורמלית 1.12 - אולי למה שקשור שאני לוקח קומדין. לגבי הטרוזיגוט - הבדיקה הינה ל- pcr-mthfr(c677t) שאלה נוספת - האם יש משמעות ל-DNA 31 כאשר ANA שלילי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה