cpk-560

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/07/2014 | 14:03 | מאת: דוד

שלום רב, אני בן 27 לאחרונה ביצעתי בדיקות כלליות (שתן מרובה בלילה) וגילתי שרמת ה- cpk שלי 560 שהנורמה היא עד 200. בדיקות קודמות , כמעט כל חצי שנה, היו בנורמה של כ-100. לציין כי אכן לאחרונה ומזה כמה חודשים אני מבצע פעילות ספורטיבית מאומצת פעמיים שלוש בשבוע ריצות של בין 5-11 קילומטר וכן חדר כושר (יממה לפני הבדיקה רצתי כ-11 קילומטר ואימון בחדר כושר). האם זה ממצא חריג(אציין כי לעיתים בריצות אני מרגיש כאבים בשריר הברכיים).? כמו כן ראיתי שהערכים של got (ast-38 ו- uric acid-8.7

27/07/2014 | 16:59 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

סביר לחשוב שעליה ב CPK ו GOT משניים למאמץ גופני. חומצת שתן לא שייכת.

מנהלי פורום ראומטולוגיה