בדיקות הקשורות למחלות אוטואמיוניות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/07/2014 | 15:44 | מאת: צביקה

ביצעתי בדיקות דם עקב כאבים במפרקים שונים וגידי אכילס.התשובות : < לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה > שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה מידע נוסף ANA TITER 1:160 שלילי ב סגירת הערות עבור בדיקת ANA TITER ANA PATTERN Negative סגירת הערות עבור בדיקת ANA PATTERN ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Positive הערות והסבר סגירת הערות עבור בדיקת ANTINUCLEAR Ab_(ANA) DNA (ds) Ab POSITIVE 19 סגירת הערות עבור בדיקת DNA (ds) Ab ANTICENTROMERE Ab NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת ANTICENTROMERE Ab SSA NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SSA SSB NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SSB Sm (anti Smith Ab) NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת Sm (anti Smith Ab) RNP 0.9 גבולי סגירת הערות עבור בדיקת RNP SCL-70 NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SCL-70 JO-1 NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת JO-1 CHROMATIN NEGATIVE 0.2 סגירת הערות עבור בדיקת CHROMATIN RIBOSOMAL P Ab NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת RIBOSOMAL P Ab SSA-52 NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SSA-52 SSA-60 NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SSA-60 SmRNP NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת SmRNP RNP 68 NEGATIVE <0.2 סגירת הערות עבור בדיקת RNP 68 RNP A 0.9 גבולי RHEUMATOID FACTOR 10 קטן מ הערות והסבר סגירת הערות עבור בדיקת RHEUMATOID FACTOR C-REACTIVE PROTEIN 0.50 mg/dl 0.10 סמן - ערך תקין 0.50 0.50 הערות והסבר | גרף סגירת הערות עבור בדיקת C-REACTIVE PROTEIN

27/07/2014 | 16:55 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ANA חיובי בשיטה אחת ושלילי בשיטה אחרת, DNA חיובי קצת. בדיקות אלא יכולות להתאים למחלה איוטואימונית בנוכחות קליניקה מתאימה אך גם יכולות להיות תוצר של בדיקה חיובית כוזבת (false positive) בעקבות אי דיוק מעבדתי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה