סיוגרן?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/07/2014 | 07:58 | מאת: אורית

אני בת 33, מאז ההריון הראשון אני חשה שינויים גופניים כמו יובש כרוני שלא עובר בעיניים ואפילו טיפות עיניים וג'לים למיניהם לא מקלים על ההרגשה,עדשות בעיניים אני לא יכולה לשים מאחר וזה שורף לי (הייתי שמה פעם ליציאות ערב) יובש בשפתיים באופן כרוני לא משנה כמה לחות אני מורחת...כמו כן קשקשים בקרקפת שחוזרים ולא עוברים וגורמים לגרד בראש,וסובלת מנשירה ושיער דליל מאד, יובש בכפות רגליים וידיים... בגלל שרוב חיי סבלתי מכאבי שרירים בצוואר וכתפיים באופן כרוני (בעבר אמרו שיש לי גמישות יתר) עשיתי בדיקות ראומוטולוגיות שיצאו בסדר ותקינות, כמו כן היו לי בעיות עם מפרק הלסת ועשיתי פיזיותרפיה כי היו לי כאבים וזה עבר. האם זה קשור לסיוגרן? אני התיעצתי עם רופא המשפחה אמר שאין מה לבדוק או לעשות עם זה ....והאם בדיקות תקינות של ראומוטולוגיה מראות שאין לי ? איך אדע אם אני סובלת מזה? איזה בדיקות צריך לערוך...איך מטפלים? הייתי אצל רופאי עיניים מומחים בעבר ושום דבר לא נתן מענה-הקרנית תקינה אך יש יובש בלחמית אני כרגע בהריון שני חודש 5

21/07/2014 | 15:42 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

זה לא נשמע לי כשיוגרן - אומנם אי אפשר להגיד בוודאות ללא בדיקה. לפעמים עושים ביופסיה של בלוטת רוק אם יש ספק. הריון קל שיהיה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה