דרמטומיוזיטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/07/2014 | 11:50 | מאת: יוגב

שלום רב אני בן 66, חולה אונקולוגי(נותחתי במעי הגס ב-2010 ועד כה אין מימצא נוסף). במקביל לפרוץ מחלתי התעוררה אצלי מחלת ה-דרמטומיוזיטיס (להלן:ד.מ). הוברר שנוסף לתגובה לסרטן יש לי MI2 חיובי (הוסבר לי כי למחלה יש גם אופי עצמאי, נוסף לתגובה לסרטן) לאחרונה יש חזרה של אדמומיות אופיינית בפנים (מרכז מצח, סביב האף ועד הפה) ובנוסף בכתפיים . כמו כן מופיע קילוף באזור הפנים.לגבי כפות הידיים וצפורניים- יש עליות ומורדות באדמומיות. רמת ה-CPK במגמת עלתה קבועה(כיום עדיין בתחום 193),GPT ו-GOT תקין. שאלותי: 1. האם למרות המופע העורי בלבד - יש חשש לחזרת ה-ד.מ ? 2. האם יש צורך בטיפול (פלקוניל/ מתוטרקסאט/אחר)? 3. האם אין בתופעה סימן מובהק להתחדשות הגידול? 4. האם יש לבצע בדיקות נוספות לאיתור הבעיה? בתודה

21/07/2014 | 15:48 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

1. בהחלט המחלה יכולה לחזור בעור בלבד 2. אם מדובר בחזרת המחלה יש לטפל בה וטיפול יהיה תלוי בחומרת הביטוי 3. יש לשלול חזרת הגידול בהחלט 4. היתי מראה את הפריחה לרופא עור - אולי זה בכלל לא ד.מ. אלא משהו אחר?

22/07/2014 | 18:23 | מאת: יוגב

תודה ד"ר סלובודין סלח נא לי על שאלתי: האם בתשובה מספר 2 התכוונת שאין חזרה של הגידול, או שיש לוודא שאין חזרת הגידול? בכל אופן, אני מבצע CT שנתי (אחרון ב-11/2013 ועד כה אין שינוי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה