לופוס?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/07/2014 | 09:21 | מאת: דנה

שלום,אני בת 22 ויש לי חשד ללופוס יש לי שקיעת דם 78 crp 1.2 ו immunoglobulin g קצת גבוה .ואנמיה קלה, שאלתי היא האם בדיקת ana ו rf שליליות שוללות לופוס או שאלו נוגדנים שיכולים להשתנות ? ( יש לי מזה 3 שנים splinter hemrrages בציפרניים) תודה על תשובתך

20/07/2014 | 20:08 | מאת: דנה

שאר בדיקות ראומטולוגיות כמו ,cardiolipin בדיקת asca anca antiunclear ab , comlement c3,4 ,la ab anti ssb ,beta 2,ro ab anti ssa ותפקודי כבד וכליות תקינים ותרבית דם תקינה . מזה כשנה לפעמים יש לי כאבי פרקים ושרירים ,ללא חם, בעיקר בבוקר למרות שלא רק) ,בעורף יש לי מעין פריחה אדמומית עם קשקשת מורמת בקצת כמו מטבע היא הולכת ובאה כבר בערך שנתיים (אני לא יודעת אם זה קשור למקרה שאני כותבת או למזג האויר ) לא יודעת אם יש קשר אך יש לי מיגרנות עם אאורה מגיל 12 (עשר שנים). תודה רבה על תשובתך.

21/07/2014 | 15:45 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

מקובל לחשוב שבלופוס ANA צריך להיות חיובי. אבל אין ברפוה 100% אף פעם. יש להמשיך וחפש סיבה לסלבך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה