שבוע 31

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/04/2014 | 14:27 | מאת: chanim84

שלום בת 30 שבוע 31 . עקב ירידה בטסיות דם נשלחתי למעקב אצל המטולוג ונשלחתי לבצע בדיקות דם ורופאת משפחה בטעות שלחה אותי לבצע בדיקות דם שלא קשורות לקרישת דם והם יצאו לא טובות (לבנתיים הבדיקות דם של הקרשית דם יצאו בסדר גמור) ANTI CARDIOLIPIN IgG 0.0 NEGATIVE ANTI CARDIOLIPIN IgM 0.8 NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab_(ANA ANA TITER ראה ANA TITER NEGATIVE DNA (ds) Ab RNP A 3.6 חיובי RNP 68 <0.2 SmRNP <0.2 SSA-60 <0.2 SSA-52 <0.2 CHROMATIN <0.2 ANTICENTROMERE Ab <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 RNP 3.6 חיובי Sm (anti Smith Ab) <0.2 JO-1 <0.2 SCL-70 <0.2 SSA (Ro) SINGLE <0.2 SSB (La) SINGLE <0.2 רציתי לדעת מה זה החיובי? והאם אני צריכה להיות במעקב ? תודה ויום טוב חני

הבדיקות קשורות למחלות אוטואימוניות (כלומר מחלות בהן מערכת החיסון תקופת חלקים בגוף בצורה מוטעה) וההסתמנות של טסיות נמוכות עלול להיות ביטוי חלקי של מחלה כזו - אך עדיין לא מגדיר אותה בשלמות ! דרוש כאן מעקב ראומטולוגי בשילוב עם רופא הנשים והחלטה על צורך בטיפול לפי מספר הטסיות כיוון שאלה נדרשות להיות ברמה סבירה לקראת הלידה שינה תהליך הקשור לדימום.

מנהלי פורום ראומטולוגיה