חומצה אורית גבוהה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/04/2014 | 04:06 | מאת: עומר

שלום לכולם, אני בן 29 ולפני שלושה חודשים בערך עשיתי בדיקות דם שגרתיות ונמצא שהערך של החומצה האורית שלי עומד על 8.2. עקב כך הופניתי לדיאטנית. לאחר 3 חודשים שבהם מילאתי אחר הוראות הדיאטנית ולא נגעתי בבשר אדום, לא איברים פנימיים ומעט מאד אלכוהול ירדתי 5 קילו כיום המשקל שלי הוא 81 וגובה 1.82 (BMI תקין) עשיתי בדיקות דם חוזרות והערך של החומצה האורית עלה ל 8.5 (המדדים האחרים שנבדקו כמו כולסטרול וטריגליצרידים השתפרו). וכעת יש לי כמה שאלות: 1. האם יש לי סיכוי מוגבר לפתח גאוט בעתיד? האם ניתן להעריך סיכוי זה? 2. למה ערכי החומצה האורית לא ירדו למרות השינוי הקיצוני בדיאטה? (כלומר איך הגוף מייצר עוד חומצה אורית עם פחות חלבון בדיאטה?) 3. לפעמים אני מרגיש תחושות מסויימות בצדדים המדיאלים של הבהונות של הרגליים כאילו הן קופצות ונתפסות מה שגורם לכאב, אני פשוט מושך את הבוהן לכיוון מעלה (extension) וזה עובר, האם יש לזה קשר? 4. האם אסור לי לשתות אלכוהול לחלוטין? תודה!

הערך אמנם מוגבר אך לא דורש טיפול הסיכוי ל GOUT גבוה מהאוכלוסיה הכללית אבל בהחלט לא בהכרח שיתפתח הייתי מתעלם מהבדיקה בשלב זה מותר לשתות אלכוהול - עדיף יין על בירה

מנהלי פורום ראומטולוגיה