יוריק אסיד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/04/2014 | 07:00 | מאת: חגית

שלום בעלי בן 40 בדרכ בריא שוקל 66 וגובה 1.77. הערכים של היוריק אסיד תמיד היו בגבול העליון לפני כ3 חודשים עלה ל9 ופנינו לדיאטנית קלינית כדי לשנות את התזונה ולאחר תפריט מאוד אכזרי וקפדני הורדנו ל8.3. יש לציין שהכולסטרול הרע שלו 237 והטוב 45 (להפתעתינו עלה מ227) גם הכולסטרול וגם היוריק אסיד הם ירושה גנטית (אבא של בעלי שותה כדור להורדת החומצה) שאלתי היא האם בעלי צריך בערכים כאלו לשתות את הכדור ? כי התזונה היא מאוד קשה...

אם לא היו לו אבנים בדרכי שתן אף פעם ולא התקפי דלקת מפרקים הייתי מציע פשוט להתעלם מהבדיקה בשלב זה . אפשר לחיות עם ערך זה כל החיים בלי שיקרה כלום . אין התויה לפי ההנחיות לטפל בערך UA זה .

מנהלי פורום ראומטולוגיה