הרטבה אצל קשישים

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/04/2015 | 23:27 | מאת: עוזיאל

שלום רב. אמי בגיל 87 שנים ב"ה. לאחרונה השתן "בורח לה" בצורה מוגזמת עד כדי כך שהפדים בהם השתמשה אינם רלוונטיים, היא סובלת, הריח סביבה ממש קשה, זה כמובן גורם לכך שפחות מרגישים נוח בקרבתה, היא בוודאי מרגישה ומבינה, אך כנראה אין לה די רצון להתמודד עם זה. שאלתי: האם מבחינה רפואית בשיטות השונות יש לזה פתרון? באם זו בעיה בלתי הפיכה איננו מוצאים דרך איך להסביר לה זאת ולשכנע אותה להשתמש ב"חיתולים", אני חייב להדגיש בשמחה שאמי בריאה בסה"כ, הראש עובד יוצא מן הכלל, מתפקדת ואיננו רוצים שתיפגע מנטאלית. אשמח להתייחסותך. תודה רבה

18/04/2015 | 21:51 | מאת: אילן שפר

עוזיאל שלום אתה מתאר בעיה שהיא יחסית שכיחה אצל נשים (וגברים) בגיל המבוגר,כמה בעיות למעשה, אחת רפואית של אי שליטה על שתן.השניה רגשית:ההתמודדות עם התופעה(קבלה/הדחקה/דימוי עצמי) והשלישית חברתית, בדיוק כפי שתארת.קיימים כמה סוגים של אי שליטה על שתן וכדי להגיע לאבחנה הנכונה צריך להגיע קודם כל לאורולוג או גניקולוג או אורוגניקולוג, ללא בדיקה מקצועית לא ניתן להגיע לאבחנה וזה כמובן חשוב משום שהפתרונות הם שונים לאבחנות השונות למרות שהתוצאה בסופו של דבר היא בריחת שתן. בהרבה מקרים מדובר בבעיה שניתנת לטיפול תרופתי/ניתוחי ולעיתים התנהגותי (שינוי אורחות חיים). לענין החיתולים, זה בדרך כלל הפתרון המקובל עד שנמצא פתרון רפואי או אם לא נמצא כזה.אני מבין שקיים קושי לשכנע להשתמש בחיתולים בעיקר בגלל הסטיגמה, כאן ניתן להעזר באיש מקצוע שאליו היא תגיע במסגרת הברור, אפשר לבקש מאחות מרפאה שתעזור, אפשר גם פשוט לקנות ולהביא הביתה חבילה או שתיים מסוגים שונים, יש היום חיתולים שנראים ממש כמו תחתון, קלים לשימוש ואסטתיים מאוד. בהצלחה.

מנהל פורום גריאטריה