שברים בצלעות

דיון מתוך פורום  גריאטריה

15/03/2015 | 12:00 | מאת: רבן

מדובר באבי,קשיש בן 93, לאחר נפילה ושבירה של צלעות 8-9. מקבל טרמדקס 100X4 מילי,לאחר 50מילי לא הועילו. במצב דימנטי התחלתי. כתוצאה מהטרמדקס (בוודאות !),מפתח אילוזיות,לדוגמא :הוא נמצא בעבודתו(אותה עזב לפני 35 שנים),אנחונו מגוייסים, ואימי (אשתו לשעבר) נמצאת איתנו (נפטרה לפני 40 שנה) - וכל זאת בשיחה קולחת איתי, יום,אחר יום. מה מורים המחקרים/מציאות, לגבי הסבירות, שעם הפסקת הטרמדקס, המח לא יתאושש לחלוטין,וסימני האילוזיה יישארו?? עד כמה משפיע על התהליכים הדימנטיים?

16/03/2015 | 21:31 | מאת: אילן שפר

בעקרון אם הגורם ל"אילוזיות" הוא אכן רק הטרמדקס, התגובות שאתה מתאר הפיכות עם הפסקת הטיפול.

מנהל פורום גריאטריה