מדידת חום

דיון מתוך פורום  גריאטריה

26/01/2015 | 01:00 | מאת: עינת

שלום היכן עדיף למדוד חום? מה משקף הכי טוב ומדויק? רקטלי? בפה? בית השחי? מפשעה? וכשלא ניתן למדוד בפה (חולה מבוגר שלא משתף פעולה) איך הכי נכון? שמתי לב שיש הפרש של חצי מעלה (5 פסיקים) בין המפשעה לבית השחי, כשבבית השחי נמוך יותר, מה קובע? וכמה זמן יש למדוד חום? תודה

30/01/2015 | 00:23 | מאת: אילן שפר

המדידה המדוייקת ביותר לאדם קשיש היא בפי הטבעת.חשוב לדעת אם יש חום, בין 38.5 ל39 לדוגמא אין הבדל משמעותי וזה לא ממש חשוב, צריך רק לקחת בחשבון שחום הוא לא המדד היחיד למחלה או לחומרתה אצל קשישים משום שמנגנון ויסות החום אצלם לעיתים לא לגמרי תקין ותיתכן גם מחלה סוערת עם חום נמוך

מנהל פורום גריאטריה