קטטר

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/12/2014 | 23:50 | מאת: שי

שלום כמה שאלות בבקשה בעניין קטטר לחולה סיעודי מזה כמה חודשים שמחובר לקטטר, זה התחיל במסגרת אשפוז אקוטי, ונמשך עקב פצע גדול באזור העכוז ובכדי למנוע זיהום שם כתוצאה מהפרשות. מה הסיכונים בקטטר לטווח ארוך (חצי שנה ויותר)? קורה לא מעט פעמים בשינויי התנוחה או במעברים משכיבה לכסא ששקית השן תפוסה ועקב כך נוצרת מתיחה ממשית של הקטטר. האם יש דרך לקבע את הקטטר בכדי שלא ייצא? איך אפשר לדעת האם המשיכה הדי אגרסיבית (שלא בכוונה) גורמת/גרמה לנזק בדרכי השתן? והאם ניתן לדעת אם הקטטר נמצא במקום ומגיע לכיס השתן וכן שהבלונית במקום? (בשונה מבזמן פעולת ההכנסה ששם כן ניתן קצת לדעת) למשל בזונדה ניתן לבצע בדיקת מיקום על ידי מישוש והאזנה לכניסת אוויר לקיבה, האם יש דרך לבדוק גם בקטטר בצורה כלשהי? השאלות רלוונטיות גם מבחינת נושא הכאב, בהנחה והמשיכה החזקה גורמת לנזק, זה מכאיב, כמו כן אם הבלונית מנופחת ולוחצת לא בכיס השתן אלא במעבר, זה גם יכול לגרום לכאב ניכר. תודה

12/12/2014 | 00:15 | מאת: אילן שפר

אני מציע להפנות את השאלות האלה לאורולוג

27/01/2015 | 09:05 | מאת: ענת

בעלי מאושפז בשיקום בבית רבקה פ"ת, לאחר שהיה שבועיים בטיפול נמצרץ ושם מנסים לגמול אותו ממכונת ההנשמה. שמתי לב שיצא מטיפול נמרץ פתאום הוא לא שומע טוב (שמע מצויין לפני) וכל אוכל שהוא מנסה לאכול-האוכל יוצא לו לתוך הקנולה. האוכל שנותנים לו הוא אוכל טחון.(לפני כן לא קרה לו למרות שהוא עם קנולה 10 שנים).איך אפשר לעזור לו?לא רואה עדיין שיפור במצבו.תודה

מנהל פורום גריאטריה