תרופה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/12/2014 | 20:10 | מאת: מאור

שלום. סבא בן 84, מטופל ברמוטיב התחיל לפניי יומיים. בנוסף קיבל ע"י אורולוג טולטרודין 2 מ"ג. 1. האם יש תגובות וסיכון בין שניהם? 2. האם תרופות כולינגרגיים אלה במינון זה יכולה לגרום לירידה בזיכרון וכו?

12/12/2014 | 00:11 | מאת: אילן שפר

אין תגובות בין תרופתיות בין השתיים, רמוטיב היא לא תרופה אנטיכולינרגית ואינה קשורה לירידה בזיכרון, טולטרודין לעומת זאת היא כן אנטיכולינרגית ובתור שכזאת עלול להיות קשר לירידה בזיכרון אולם הדעות והמחקרים חלוקים על כך.

מנהל פורום גריאטריה