היתכן שזו שושנה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

30/11/2014 | 10:20 | מאת: הבן

כפי שציינתי בפניה הראשונה אבי אדם בן 80 בצקת אחרי ניתוח ברגל 4 שבועות אחרי ניתוח בקע מפשעתי. הנפיחות ירדה לגמרי ובלי קשר שושנה בכף רגל והחלק התחתון של הרגל עד הברך? עור אדום וחם. הטיפול אנטיביוטי? מקריאה הבנו שיש חיידק שנמצא בפתח מקלחת שנמצא בצינורות הביוב ורחצה יחפים בעיקר למי שיש בצקת פגיע יותר להדבקות?

01/12/2014 | 20:58 | מאת: אילן שפר

לפי התאור ייתכן ומדובר ב"שושנה", רופא שיראה או ראה את זה יוכל כנראה לאבחן, הטיפול הוא אנטיביוטי, חידקים יש בכל מקום , בצקת לא בהכרח מגבירה את הסכנה להידבקות.

מנהל פורום גריאטריה