בעיות אחרי ניתוח

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/11/2014 | 13:19 | מאת: הבן

אבי בן 79 עבר ניתוח הרניה מפשעתי מימין. לאחר מכן דימום בקיבה קיבל טיפול משולש הליקובקטר 14 יום. ברגל ימין יש בצקת. בבירור אולטרא סאונד רגל אין חסימה כלידם. או קריש. הרגל אדןמה ונפוחה ללא פצע או דלקת חיצונית. גם מעטפת כף הרגל ימין מעט נפוחה. עבר חודש מהניתוח זה החמיר דווקא אחרי סיום האנטיביוטיקה. יש מה לעשות?

29/11/2014 | 12:21 | מאת: אילן שפר

השאלה היא באמת ממה נובעת הנפיחות, אני מניח שהתייעצתם עם המנתח, האם הועלתה אפשרות של פגיעה בבלוטות הלימפה במפשעה? פגיעה כזאת עלולה לגרום לניקוז לא תקין של מערכת הילמפה ברגל ולגרום למה שנקרא "לימפדמה"- בצקת לימפטית, אולי גם כדאי להפנות את השאלה לפורום כירורגיה.

29/11/2014 | 18:14 | מאת: הבן

היתה נפיחות במפשעה עקב הניתוח בקע ודווקא לפני שבוע ירדה לגמרי! כלומר אני מניח שאם היתה פגיעה בלימפה בהקשר לניתוח בימין שמשפיע לרגל אז זה היה מתפרץ כבר אחרי הניתוח והנפיחות במפשעה לא היתה יורדת. או שאני טועה?

29/11/2014 | 23:56 | מאת: אילן שפר

לא בהכרח, ייתכן גם שהיות ועברו רק שבועיים מהניתוח דברים עוד ישתנו כפי שהנפיחות במפשעה ירדה, בכל מקרה אני חוזר וממליץ שתתיעץ עם הרופא המנתח.

מנהל פורום גריאטריה