בדיקת שארית

דיון מתוך פורום  גריאטריה

23/11/2014 | 23:40 | מאת: אורן

שלום חולה שמקבל הזנה דרך פג, ומוזן כמעט בקצב איטי כמעט על פני כל שעות היממה, האם חובה לבצע בדיקת שארית, וא"כ, מתי? ממה שראיתי בזמן בדיקת שארית, שואבים עם מזרק מהצינור ואת התכולה מזריקים בחזרה לקיבה, אך יצא לי לראות שיש כאלו ששפכו את התכולה בשירותים במקום להחזיר. האם זה תקין? קראתי שזה עלול לפגוע באיזון האלקטרוליטים, האם זה דבר שצריך להעיר להם על כך או שזה לא נורא? תודה

26/11/2014 | 14:30 | מאת: אילן שפר

בדיקת שארית פעם או פעמיים ביממה אמורה להספיק, אם כמות השארית לא גדולה ושופכים אותה, זה לא אמור להשפיע על מאזן האלקרוליטים ואם היא גדולה כדאי לבדוק מה הסיבה לכך.

מנהל פורום גריאטריה