זונדה ופג

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/10/2014 | 16:30 | מאת: בנימין

שלום האם יש מגבלת זמן בשימוש בהאכלה בזונדה? מאושפז שמקבל הזנה (לפני כן אכל מהפה עם מזרק) דרך זונדה מזה כשלוש חודשים. ככל הנראה לא צפוי לחזור לאכול מהפה, והתוכנית בהמשך היא להאכלה דרך פג. הבנתי שלא ניתן לבצע הפג בעת האשפוז מאחר והמצב הכללי/זיהומי לא יציב. כמה זמן אפשר למשוך עם הזונדה? מה הסיכונים שבזה? והאם יש מקרים שמבצעים את הפרוצדורה גם בחולה עם זיהום? תודה

24/10/2014 | 20:38 | מאת: אילן שפר

בעיקרון אין מגבלת זמן להאכלה דרך זונדה, הסיכון בעיקרי בהאכלת זונדה כמו גם בפג זוהי "אספירציה"- כניסה של מזון לריאות, היות שזונדה עלולה לזוז ממקומה,חייבים לבדוק כל הזמן שהיא במקום, זאת אומרת בקיבה. בנוסף עלולים להיווצר פצעים כתוצאה מהחיכוך/לחץ שהצינור עצמו יוצר באף לדוגמא. אני לא יודע להגיד לך לגבי ביצוע של פג בחולה עם זיהום, הרופאים המטפלים יתנו לך את התשובה לזה.

מנהל פורום גריאטריה