דמיונות שוא

דיון מתוך פורום  גריאטריה

19/10/2014 | 17:31 | מאת: נ.ב

קרובת משפחה שלי בת 85 ולאחרונה היא מספרת על כל מיני דמויות שיושבות לידה ומדברות אתה . חלק מהדמויות הם קרובי משפחה שנפטרו או קרובים שעדיין חיים. בחלק מהמקרים היא רואה גם דמות לא מוכרת לה שיושבת מולה למשל בתוך המזנון ומסתכלת עליה . האם זה אופייני לגיל? האם זה מעיד על מחלה מסוימת ?

20/10/2014 | 20:47 | מאת: אילן שפר

דמיונות שווא או הזיות (ראיה, שמיעה, ריח) אינן חלק "נורמלי" מגיל אלא ליקוי קוגניטיבי, לפעמים כחלק מדמנציה או אפילו ת. לוואי של תרופות (הרגעה, שינה, משככי כאבים מסויימים ואפילו עוד). אני ממליץ להגיע עם קרובת המשפחה להערכה אצל פסיכוגריאטר.

מנהל פורום גריאטריה