מעבר מ-5 ל-10 מ"ג Donepezil

דיון מתוך פורום  גריאטריה

17/09/2014 | 19:32 | מאת: רון

שלום רב, קיים חשד שאבי נמצא בשלבים הראשוניים של מחלת האלצהיימר, ומזה חודשיים הוא נוטל Donepezil במינון של 5 מ"ג. לא היו תופעות לוואי, אולם גם לא שיפור ניכר. בין שני רופאים חלוקות הדעות לגבי זמן המעבר לנטילת 10 מ"ג ביום (כעבור חודש של נטילת 5 מ"ג או כעבור מספר חודשים). מהם היתרונות והחסרונות בהגדלת המינון כבר בשלב זה? אם לאחר שהוא יעבור לנטילת 10 מ"ג ביום תתעוררנה תופעות לוואי, האם ניתן יהיה לשוב ליטול 5 מ"ג ביום? תודה רבה רון

17/09/2014 | 21:43 | מאת: אילן שפר

ניתן להעלות את המינון כבר אחרי חודש, אם תופענה ת. לוואי שלא היו קודם ולא חולפות תוך מספר ימים!! ניתן לחזור למינון הקודם, היתרון הצפוי הוא כמובן השגת ההשפעה הרצויה של התרופה במינון מיטבי, החסרון הוא כאמור ת. לוואי אם כי כאמור אלה עשויות להיות זמניות.

מנהל פורום גריאטריה