האכלה בזונדה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

14/09/2014 | 03:05 | מאת: ריטה

שלום האם יש נהלים ברורים ואחידים לגבי האכלה בזונדה לחולה סיעודי מורכב? כל כמה זמן חובה לבדוק אם הצינורית בקיבה (באמצעות שאיבה /ואו האזנה)? כל כמה זמן יש לבדוק שארית בקיבה בכדי לוודא אם ישנה בעיית ספיגה? כל כמה זמן יש להחליף את שקית האכלה? וכן לגבי הצנרת האחרת. ישנם עוד כללים לניקיון ושטיפות? ושאלה לסיום, האם ניתן לתת הזנה בזונדה על פני 24 שעות מלאות (במקרה של מתן בקצב נמוך) או שחייבים הפסקות? האם כל הנ"ל הוא נוהל קבוע בכל המקומות? יש הנחיות מחייבות של משרד הבריאות או שכל מקום נוהג לפי שיקול דעתו? תודה ולילה טוב

15/09/2014 | 23:25 | מאת: אילן שפר

http://www.old.health.gov.il/download/ng/0_5_9.pdf בקישור הזה תמצאי את הנוהל הרלבנטי לנושא הזונדה שהוציא משרד הבריאות.

מנהל פורום גריאטריה