האם יש כאב בפצעי לחץ?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

11/09/2014 | 23:16 | מאת: אהוד

שלום האם פצע לחץ כואב כמו כוויה? והאם בדרגות מסויימות כבר אין כאב? כמו למשל פצע לחץ בדרגה 4? האם בבתי אבות מטפלים במשככי כאבים לפצעי לחץ? והאם זה נכון גם לגבי כאלו שמוגבלים בתקשורת? באלו אמצעים מטפלים בכאב מפצעי לחץ לשימוש ארוך טווח? תודה רבה

13/09/2014 | 09:32 | מאת: אילן שפר

אהוד שלום פצעי לחץ לא תמיד מלווים כאבים, תלוי בדרגתם ומאוד תלוי במיקומם, מנסיוני בטיפול בפצעי לחץ, מרבית פצעי הלחץ לא כואבים, אלא רק בזמן טיפול: הורדת חבישה, ניקוי המקום ולא מעבר לכך, בפצעי לחץ דרגה 4 לדוגמא, יש אזורים בפצע שאינם כואבים ויש כאלה שכן, אם הפצע הוא בסקרום (אזור עצם הזנב) בו הפצע מגיע עד לעצם, נגיעה בעצם עצמה תכאב מאוד בעוד ששולי הפצע לא. כפי שאפשר להבין טווח הכאב בפצעי לחץ משתנה מאוד ולא חד משמעי. כאשר מדובר בחולים שאין איתם תקשורת, עדיין אפשר לדעת האם הם סובלים: אנחות, אי שקט (בעיקר בזמן טיפול), עוויה בפנים. צריך גם לקחת בחשבון שהיות שפצע לחץ נוצר בעיקר אצל מטופלים שאינם ניידים ו/או מרותקים למיטה הכאב יכול לנבוע גם ממגע מכאיב אומשינויי תנוחה ולאוו דווקא מהפצע. אפשר ורצוי מאוד לתת משככי כאבים כמו בכל כאב אחר,זה יכול להיות בכדורים, נוזל או מדבקות שמיועדות לטיפול ארוך טווח.

מנהל פורום גריאטריה