סתימה בריאות עקב פג בטן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

07/09/2014 | 12:36 | מאת: תקווה

סבתא שלי בת71 חולת סכרת שעברה 3 עירועים מוחיים קשים בעקבות זה התפתח אצלה אפילפסיה בגלל כל זה יש לה פג בבטן, את הפג יש לה 4 חודשים בערך היא מטופלת בבית אבות, בעקבות הפג ושאר הבעיות נכנס לה אוכל לראיות ויש לה שם דלקת חמורה ריאה אחת לא מתפקדת בכלל כרגע היא מונשמת לאחר שעברה היום בלילה החייאה, הרופאים אומרים שינסו לפתוח לה את הסתימה בריאות דרך ניתוח האם זה כדי ומה עושים איך ממשיכים לאכיל אותה בפג עם אלה התוצאות..?

08/09/2014 | 23:06 | מאת: אילן שפר

שאיפה של אוכל לריאות עלולה להיות סיבוך של האכלה דרך פג, אולם אני מניח שבמקרה של סבתך אין ברירה אלא להאכיל אותה בצורה זאת, צריך כמובן לנקוט אמצעי זהירות, בעיקר תנוחה נכונה של הגוף בזמן האכלה.

מנהל פורום גריאטריה