דלקות חוזרות בשתן

דיון מתוך פורום  גריאטריה

08/09/2014 | 13:23 | מאת: סיגלית

שלום רב אימי בת 77. בחודשים האחרונים חיידקים שונים בדרכי השתן. חום גבוה. כל חיידק טופל לפי רגישות בתרבית. נטלה אנטיביוטיקות מסוגים שונים. כולל 2 אשפוזים וירידה חדה ביכולת תפקודית.בפעם האחרונה החלה להקיא כתגובה לזינט , שניסו לתת דרך הפה. ( בדקית שתן אחרונה 500 לויקוציטים ותרבית שלילית) . הופסק הטיפול עקב הקאות. לחלופין מטופלת ב2 כדורי פרוביטיק פמינה ליום, כדור חמוציות אחת ליומיים, משחת אובסטין פעמיים בשבוע. שינתי את התפריט והיא נמנעת כמעט לחלוטין מסוכר. כמו כן החלה ליטול ויטמנים אופטיסייפ בגלל בעיות ראייה קשות, הכוללים ויטמין c ואבץ( מחזקי מערכת חיסונית) .אנטיביוטיקה מניעתית לא ניטלה בגלל תופעות לוואי. בימים האחרונים עלייה בלחץ דם ( לאחר שהיה נמוך מאד בשבועיים אחרונים) - לציין שסובלת מיתר לחץ דם. כמו כן היסוס בהטלת שתן ...היום הטלת שתן מרובה. ..אני חוששת שדלקת שוב חזרה...האם יש פתרון לבעייה או שזוהי הדרדרות מוכרת ...ואין בעצם מה לעשות.תודה

08/09/2014 | 23:03 | מאת: אילן שפר

סיגלית שלום, במרבית המקרים אין דבר כזה "הידרדרות מוכרת", הכתובת לשאלה שלך היא רופא אורולוג או אורגניקולוג.

מנהל פורום גריאטריה