פצע לחץ דרגה 3

דיון מתוך פורום  גריאטריה

22/08/2014 | 14:35 | מאת: נעמה

שלום מבוגר בשנות השישים במצב סיעודי, הגיע לבית חולים עקב דלקת ריאות וזיהום כללי, עם פצע לחץ בישבן באמצע, מאושפז מזה כמעט חודש, במהלך האשפוז הפצע לחץ החמיר והגיע לדרגה 3 על אף טיפול בסילברול. ברצוני לשאול: מדוע פצע לחץ מחמיר בבית חולים? הרי אמורים לטפל בזה, וכן מקפידים על שינויי תנוחה עוד יותר מאשר בבית אבות? מה האופציות הטיפוליות לפצע לחץ בדרגה 3? האם זה הפיך? יש חבישות מיוחדות? (קראתי על קלטוסטט וכדומה) מאחר ויש עליית חום נוספת, איך ניתן לדעת האם זה כתוצאה של זיהום מהפצע לחץ? (שאלתי את הרופא על תרבית, אך הוא אמר שזה מקום בעייתי מאחר וזה אזור של עוד הפרשות, כך שתרבית לא תעזור). יש שיטות טיפוליות מעבר לטיפול הסטנדרטי בבית החולים? תודה

30/08/2014 | 10:58 | מאת: אילן שפר

נעמה שלום פצע לחץ עלול להחמיר מהרבה סיבות:מצב כללי ירוד, תזונה לקויה, אנמיה ועוד. פצע לחץ עלול להיות מקור לזיהום ועלית חום כמו גם סיבות אחרות: שתן, ריאות. יש הרבה מאוד טיפולים לפצעי לחץ, ברוב בתי החולים יש היום אח/ות פצע וכדאי להתייעץ איתם.

מנהל פורום גריאטריה