כדורים הזיות והפרעות שינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

29/08/2014 | 11:17 | מאת: גל

אימי בת 87, נוטלת כבר שנים מירו 45 מ"ג ובחודשים האחרונים גם בונסרין (כדור וחצי ביום). בשבועיים האחרונים היא מאושפזת בבית חולים בגלל שבר באגן ומתניידת בכיסא גלגלים. היא ישנה מאד לא טוב, סובלת מחוסר שקט בלילות, ולפעמים קמה מהמיטה בלילה, עוברת לכיסא גלגלים ומשוטטת במחלקה, למרות שאסור לה לקום מהמיטה לבדה (ובשעות היום היא גם אינה מסוגלת לכך). כמו כן, בשעות הערב היא מנמנמת ותוך כדי כך אומרת משפטים וחלקי משפטים שאינם קשורים לדבר. יש לציין שהיא מודעת למצבה, אך בלילות היא מתקשה לפעמים להבחין בין החלום למציאות. האם הבונסרין והמירו עלולים לגרום למצב זה? האם היא יכולה להעזר גם בכדור שינה, בנוסף לכדורים אלה? יש לציין כי מדובר באישה שגובהה 140 ס"מ ומשקלה 34 ק"ג בלבד.

30/08/2014 | 09:53 | מאת: אילן שפר

גל שלום בונסרין ומירו עלולים לגרום למצב שאתה מתאר אבל כך גם סביבה זרה כמו בית חולים לחולה בן 87 או שילוב של שניהם ובמיוחד בלילה, אני מניח גם שהיא נוטלת כדורים לכאבים ובכלל כדורים נוספים. לא הזכרת מה מצבה הקוגניטיבי של אימך שגם לו בוודאי שיש השפעה. אתה מתאר מצב מורכב מאוד שמחייב הערכה כוללת של מצבה,(האם היא במחלקה גריאטרית??) רצוי של פסיכוגריאטר, בכל מקרה הדבר האחרון שהייתי עושה זה לתת עוד כדור שינה......

מנהל פורום גריאטריה