האם דיכאון בקשישים פוגע בכושר השיפוט

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/08/2014 | 21:17 | מאת: דודי

האם דיכאון בקשישים פוגע בכושר השיפוט? האם יתכן שקשיש בדיכאון יהיה עם כושר שיפוט לקוי?  האם קשישים כאלו נתנים כחומר ביד היוצר ומהווים כקרקע פוריה לקבל תכתיבים מהאנשים הקרובים אליהם?  תודה על היחס מראש

30/08/2014 | 10:01 | מאת: אילן שפר

דודי שלום דיכאון, חרדה או כל מצב נפשי אחר בוודאי שעלולים לפגוע בכושר שיפוט (של כל אחד), אך לא בהכרח, תלוי ברמת הדיכאון, מצבו הכללי של הקשיש, צלילותו, תרופות שהוא נוטל ועוד. צריך כמובן לוודא שהקשיש אכן חסר שיפוט!! מצב של חוסר שיפוט (כמו גם מצבים אחרים)עלול לצערי להיות מנוצל ע"י הסביבה.

מנהל פורום גריאטריה