האם זאת הזדקנות?

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/08/2014 | 09:16 | מאת: romi

אני בת 62. אישה יחידה כל חיי, עבדתי 30 שנים בעבודות "נחשבות" ותפקדתי באופן רגיל, מעורבת ותורמת. במקביל תמיד "לא הסתדרתי עם החיים ועם עצמי", הייתי בטיפולים פסיכולוגיים ומזה שני לוקחת פאקסט. לפני כ-12 שנים, הרמתי ידיים ו"סגרתי הבסטה". נגמרו לי הכוחות להתמודד עם העולם החיצוני, ומאז אני מסוגרת בביתי עם בעה"ח שלי, ועיקר פעילותי היא בטיפול שיקום ומציאת בתים לבע"ח חסרי בית. למזלי(למרות שהתעללתי בו ב-20 שנות בולימיה ומתח ולחץ אטומי..), גופי תמיד היה חזק, מעולם לא הייתי חולה ומוחי חד באופן יוצא דופן. לאחרונה, התחילו סימנים גופניים שמפחידים אותי. ראשית, אין לי כוח!!! חולשה נוראית. מפעילות אינטנסיבית(פיסית) וצעדות של שעות ביום, פתאום אין לי כוח ובקושי סוחבת עצמי לצאת עם הכלבה ולהאכיל עשרות החתולים בשכונה, קשה לי עם מטלות הבית, אבחנו לי קרעים בגיד הכתף שדורש ניתוח(אין מצב שאעשה כי אין מי שידאג לחיות שלי ואני חייבת לתפקד בבית..), וכאבים שונים ומשונים כל יום במקום אחר. ראומטולוג קבע שזאת פיברומיאלגיה, כלומר, אין מה לעשות. אבל השינויים שמטרידים אותי יותר מכל הם השינויים הקוגנטיביים. מזכרון ענק שהיה לי, מפתרון תשבצי היגיון כהרף עין, פתאום ..נעלמות לי מילים!!!!(שמות כבר מזמן). פתאום חסרות לי מילים להגדיר מה אני רוצה להגיד!!! המילים הם אני. כושר הביטוי והרהיטות והזכרון הצלול הם מה שהצליחו להחזיק אותי כל חיי ולהחזיק מעמד ולתפקד, למרות מצבי הנפשי הקשה. ופתאום זה נעלם.. בנוסף, אני מוצאת עצמי לעיתים עם לסת שמוטה כשהלשון יוצאת(רני רהב כזה...או תסמונת דאון..), וגם ריור. הזעה נוראית של הראש. מספיק שאני עושה צעידה של 100 מטר והראש שלי כמו חפוף... גם נמכתי ב-2-3 ס"מ... האם זאת הזדקנות? האם זה שילוב של מצב נפשי והזדקנות? האם זה מצב נפשי+לבד וחוסר איטראקציה עם העולם החיצוני+הזדקנות? אין לי שום כוח(ומוטיבציה) לשנות המצב , ולזוז מאזור הנוחות(נוחות...חחח), האם יש כתובת רפואית שיכולה לתת לי תשובות? כמובן שאיש אינו יודע, חוץ מרופאים אקרעיים שאני פונה בשאלות רפואיות ממוקדות.. סליחה על האורך ותודה.

16/08/2014 | 11:49 | מאת: אילן שפר

רומי שלום אני אסתכן ואומר שמי שמסוגל לתאר את מצבו כפי שאת מסוגלת, בכזאת בהירות מודעות ואפילו חוש הומור, לא סובל משום ירידה קוגניטיבית. את אפילו לא בפורום הנכון משום שאת לא "גריאטרית" ומה שאת מתארת זו לא הזדקנות במקסימום התבגרות + עייפות החומר והרוח (אולי בעיקר הרוח). משפט המפתח שלך שכנראה עדיין מתאר (ויתאר) את מצבך הוא "לא הסתדרתי עם החיים ועם עצמי", זו לדעתי האבחנה ואם יורשה לי להציע לך הצעה אישית ומקצועית, אין לזה כתובת רפואית, אולי המשך שיחות טיפול פסיכולוגי כזה או אחר אבל לא רופאים.(ובעיקר תמשיכי לטפל בבעלי החיים!!)

16/08/2014 | 14:09 | מאת: romi

26/11/2014 | 13:55 | מאת: ציון בודאי, ביבליותרפיה

לידיעתך ביבליותרפיה לגיל השלישי קושרת בין גוף לנפש וחושפת מדי פעם אניגמה מהחיים ומפגישה אותנו עם פתרונות אפשריים מתארגנת בקליניקה שלי בגבעת-שמואל קבוצת גיל שלישי אם כי יש גם מפגשים פרטניים. ליצור קשר טלפוני ולפני המפגשים אני משער שההחלטה שזו זיקנה הינה החלטה אישית שלך ציון בודאי, ביבליותרפיה ואוטוביוגרפיה ייעוצית 054-4434195

מנהל פורום גריאטריה