פרוטזה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

10/07/2014 | 23:23 | מאת: דן

החולה בן 74 צלול לגמרי והיה עצמאי לחלוטין עד הקטיעה בגלל חסימת העורק הראשי ומספר רב של צינתורים שלא צלחו, עבד עד גיל 71. לפני 20 שנה ניתוח מעקפים,, אין סכרת, יש רק בעיית כלי דם ברגלים. לא ידוע על בעיית לב כלשהיא . רגל ימין נקטעה מעל הברך, רגל שמאל כבר שנתיים במצב של הפרעה קשה באספקת הדם לרגל והפרעה בזרימה לאצבעות עם אינדקס בדופלר 0.37 ו-PPG 0.21 ,ברגל שמאל דופק פמורלי בלבד. המטופל רוצה מאוד פרוטזה לרגל ימין, רופא השיקום טוען שהמצב יכול לסכן את הרגל השניה ואין אישור, לטענתו יש כאן התווית נגד,נגד מתן אישור שיכול לגרום נזק יותר מתועלת. מה דעתך? איך בכל זאת ניתן לתת לו כן איכות חיים? האם יש דבר כזה פרוטזה באופן פרטי? מי יכול לתת חוות דעת נוספת בנושא? אודה לתגובתך תודה רבה

18/07/2014 | 19:04 | מאת: אילן שפר

דן שלום אם אינך שלם עם ההחלטה של הרופא שמכיר את המטופל תמיד ישנה אפשרות לקבל חוות דעת של מומחה שיקום אחר, יש כמה מרכזי שיקום בארץ ואני מניח שזו לא בעיה לאתר רופא לחוות דעת נוספת.

מנהל פורום גריאטריה