דמנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

12/07/2014 | 20:17 | מאת: רוית אייל

אבא שלי בן 75בערך,לפני ארבע שנים בערך סבל מהזיות ראה אנשים,דמויות,אחרי שהיה אצל רופא ועשו סי טי מסתבר שיש לו דימציה. הוא לוקח לזיכרון אסנטה 10, קלופידקסל 75. ופרפנאן 4, לאחרונה הוא ישן המון ,כבר איו לו הזיות,בעבר היה מבולבל ולא זיהה אותנו.כיום שוכח לצחצח שיניים צריך עזרה במקלחת ועייף המון,ירד במשקל ויש לו המון רוק בפה. נאמר לנו שהרוק הוא מהמחלה האם זה נכון? האם יש כדור להפחתת הרוק? הוא לא יוצא מהבית בגתל הרוק, הוא אוכל פחות ורועד בידיים אשמח לשמוע חוות דעתך בהקדם תודה רבה ערב טוב מהבת המודאגת מאוד

18/07/2014 | 18:59 | מאת: אילן שפר

רוית שלום ריור יכול להיות חלק מהתמונה של דמנציה מתקדמת ולא תמיד ניתן לטפל בו. קיימות תרופות "מיבשות" אבל היות שיש להן השפעה על מערכת העצבים המרכזית, בדרך כלל בעיתי לתת אותן לחולים שממילא סובלים מפגיעה קוגניטיבית. אני מציע בכל זאת לפנות להערכה מחודשת של מצבו הכללי/קוגניטיבי ובדיקה מחודשת של התרופות שהוא נוטל.

מנהל פורום גריאטריה