שאלה בעניין חמותי בת ה 86

דיון מתוך פורום  גריאטריה

27/04/2014 | 21:28 | מאת: אור

בס"ד שלום רב, מזה עשרות שנים שחמותי נוהגת לצרוח,כדבר שגרתי, אולם בשנים האחרונות ובמיוחד לאחרונה היא צורחת ברציפות מעל 12 שעות, ללא הפוגות ,שוברת כל מה שאפשר ,כולל את המשקופים בביתה.אני לא ראיתי אך מספרים לי עד כמה המצב בלתי נסבל .יש לציין שהיא מקבלת טיפול מעולה מכל הבחינות. היא מסרבת לקבל כדורי הרגעה או כל סוג אחר של טיפול בנדון. הבן שלה שחי איתה ומטפל בה - הודיע שהוא קורס ולא מסוגל יותר לטפל בה אם לא תקבל טיפול רפואי מיידי. אילו אפשרויות קיימות כדי לטפל בבעית הצעקות וההרס שחמותי גורמת ? בתודה ,אור

28/04/2014 | 00:08 | מאת: אילן שפר

אור שלום אני מציע שתתיעצו עם פסיכוגריאטר או פסיכיאטר, בדרך כלל הטיפול היחיד למצבים שאת מתארת הוא תרופתי, הטיפול קיים בכדורים או בטיפות והוא יעיל למדי. אם הכרחי לתת לה תרופות הרגעה כפי שנשמע ממכתבך והיא לא תסכים לקחת כדורים, אפשר כאמור לתת לה את הטיפול בטיפות בלי ידיעתה, בלית ברירה.

28/04/2014 | 10:05 | מאת: אור

מנהל פורום גריאטריה