חוסר תיאבון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

04/04/2014 | 16:05 | מאת: איציק דרעי

אבי בן 86 אחרי עם גידול בשלפוחית. ולאחר ניתוח להסרת קטטר שבינתיים עדיין לא הוסר כיוון שלא נתן שתן באופן עצמאי. הבעייה הגדולה היא שהוא מסרב לאכול ולפעמים התזונה שלו ביום שלם היא ביס אחד . המצב ממש מסוכן. מה ניתן לעשות ?

06/04/2014 | 21:08 | מאת: אילן שפר

איציק שלום כמה זמן נמשך סרובו של אביך לאכול? האם הוא אומר שאין לו תאבון או "סתם" לא מוכן לאכול? עד כמה הוא משתף בכלל פעולה? האם הסרוב שלו הוא רק לאכול או גם לדברים אחרים כמו רחצה או נטילת תרופות? האם הוא שותה? האם אביך בדיכאון?? אם מדובר באדם שהוא צלול ומתקשר, אין הרבה מה לעשות מלבד לנסות לשכנע אותו. אם הסיבה היא דיכאון (שכיח מאוד) צריך לראות מה עושים עם זה. כדאי כמובן לנסות מזונות מרוכזים כך שגם אם הוא אוכל מעט, עדיין יהיה לזה ערך תזונתי. אם מדובר באדם שאינו מתקשר, צריך לשקול אמצעי האכלה אחרים.

מנהל פורום גריאטריה