תרופות לטיפול בדימנציה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

09/02/2014 | 16:02 | מאת: רן

שלום רב, אבי בן ה-78 סובל מבעיית זיכרון קלה. פסיכוגריאטר חושד שמדובר בשלבים ראשוניים של דימנציה, ולכן המליץ על אחת מתהרופות הבאות: * Reminyl (אינו בסל בתרופות) * Exelon * DONPEZIL: Aricept \ Asenta ברצוני לשאול שתי שאלות: 1) האם יש חשש לנזק עקב נטילת אחת המתרופות הללו (למשל עקב תופעות לוואי) בפרט לאור העובדה שהאבחנה אינה חד משמעית? 2) אלו מהתרופות נחשבת לבטוחה וליעילה ביותר? בפרט, האם Reminyl נחשבת לטובה או פחות טובה מן האחרות? האם יש המלצה לתרופה אחרת שנחשבת ליעילה ובטוחה יותר? בברכה, רן

07/03/2014 | 19:44 | מאת: אילן שפר

רן שלום לתרופות שציינת עלולות להיות תופעות לוואי כאלה ואחרות כמו לכל תרופה אחרת, הן אינן בהכרח מסוכנות יותר בהשוואה לתרופות אחרות שניתנות למחלות אחרות. למיטב ידיעתי היעילות (החלקית במקרה הזה) והבטיחות של כולן זהה, בד"כ מתחילים במינונים קטנים שמעלים בהדרגה.

מנהל פורום גריאטריה