מבוגר שאינו מגיב לטיפול תרופתי בדיכאון

דיון מתוך פורום  גריאטריה

28/02/2014 | 15:11 | מאת: ענת

מה אפשר לעשות עם מבוגר בן 75 שנמצא בדיכאון כבר חצישנה ואינו מגיב לתרופות? הרופא החליף לו כבר כמה סוגים של תרופות והבעיה היא שהוא סובל גם מתופעות לוואי כל פעם. האם אין ברירה אלא לאשפזו כדי שיקבל טיפול רציף? אנחנו מאוד לא רוצים להגיע למצב הזה אך חסרי אונים ולא יודעים כבר איך לטפל בו. תודה

07/03/2014 | 20:10 | מאת: אילן שפר

ענת שלום בעיקרון ייתכן מצב של חוסר תגובה או תגובה חלקית לטיפול תרופתי בדיכאון, יחד עם זאת זה לא אומר שאשפוז הוא הפתרון, גם לא כל כך ברור לי למה הכוונה טיפול רציף? בכל מקרה טיפול בדכאון הוא לא תמיד תרופתי בלבד, זה תלוי מאוד בתמונה הכוללת. האם באמת הדיכאון החל לפני חצי שנה "בבת אחת" או שזה המשך של תהליך ארוך יותר? האם ישנה סיבה ספיציפית שאפשר ליחס לה את הופעת הדיכאון? מה, ברור לך שאין מספיק נתונים להתייחס לשאלה הספיציפית שלך. האם בוצעה הערכה גריאטרית כוללת לאותו מבוגר? אם לא אני ממליץ בוודאי על הערכה גריאטרית כוללת שאולי תיתן מענה טוב יותר לשאלה.

מנהל פורום גריאטריה