דמנציה וכדור שינה

דיון מתוך פורום  גריאטריה

13/01/2014 | 21:46 | מאת: דינה

שלום רב, אמי חולת דמנציה בת 73, במהלך היום מתפקדת מעט, המטפלת נותנת לה קצת תעסוקה לקפל כביסה יחד איתה, מכינות עוגיות יחד. וכל מיני תעסוקות קלות לידיים. היא מתהלכת קצת בבית עם הליכון מחוץ עם כסא גלגלים. בנוסף היא משתמשת במדבקות פנטה + טרגין 5 (טרגין רק בלילה) לכאבים חזקים מאוד בעצמות עמוד השדרה ובכלל (עברה 4 ניתוחים בעמוד השדרה בגלל נפילות) בחודשים האחרונים היא לא ישנה טוב בלילות. (ולא היה שינוי תורפתי ) היא טוענת שהיא שומעת רעשים באוזניים בזמן שכיבה במיטה, לקחתי אותה ל 2 רופאי א.א.ג. הוציאו לה שעווה קטנה מאוד הם טענו שזו לא הבעיה. היא עוברת מהמיטה לכורסא טלויזיה בסלון ושם נרדמת עד הבוקר. לפעמים גם לא נרדמת טוב.. הנויורלוג אמר שאסור להביא לה אסיבל או כדור הרגעה אחר כי זה יכול להוריד את המצב הקוגנטיבי שלה. האם מותר לתת לה כדור שינה שלא יוריד את המצב הקוגנטיבי שלה, אבל היא תישן טוב בלילה? אם כן, איזה? תודה

15/01/2014 | 23:56 | מאת: אילן שפר

דינה שלום שימוש בכדורי שינה באופן קבוע לאורך זמן גם עלול לפגוע בקוגניציה, יחד עם זאת הפרעות שינה גם הן עלולות לגרום לעצבנות ואי שקט ואני לא בטוח שהנזק לא גדול יותר. בכל מקרה תמיד אפשר לנסות האם בכלל כדור שינה יעזור ואם כן אפשר לנסות לתת אותו לסרוגיןובהתאם להחליט לגבי ההמשך. אני בעד אבל היות שכדור שינה מחייב מרשם רופא את צריכה את אישורו של הרופא המטפל.

מנהל פורום גריאטריה